De wetenschap achter RedoxForte

De ontdekking van mitochondriën en redox signaleringsmoleculen!

Ontdekt door Nobelprijs winnaars, citaat: “Dit is zelfs belangrijker dan DNA”

Om dit uit te leggen moeten we beginnen bij de rol van mitochondriën.

Een van de voornaamste functies van lichaamscellen is de productie van brandstof. Deze brandstof, ATP-energie, wordt gemaakt door kleine “energiecentrales” binnen de cel. Dit zijn de mitochondriën.

In bijna alle lichaamscellen zijn ze te vinden. Het zijn de energiefabrieken binnen de cel. Ze maken energie en ons lichaam heeft net die energie nodig om goed te functioneren. De meeste lichaamscellen bevatten 500 tot 2000 mitochondriën. Grote aantallen zijn te vinden in lichaamsdelen die veel energie nodig hebben, zoals de hersenen, het hart, de lever en de skeletspieren. Zij spelen ook een noodzakelijke rol in de aanmaak van redox signaleringsmoleculen. Die zorgen op hun beurt voor communicatie binnen de cel en tussen de cellen onderling. Deze communicatie is onmisbaar voor elke vorm van leven en uiteraard ook voor gezondheid. Het is de basis voor zowel celontwikkeling, als weefselherstel en de immuun functie.

Redox signaleringsmoleculen zijn 100% lichaamseigen
en zijn cruciaal voor alle levende cellen.

In de cellen van organismen wordt energie met behulp van redoxreacties opgeslagen en omgezet. Zo produceert stofwisseling in de cel “reducerend vermogen” in de vorm van NADPH en NADH, dat vervolgens gebruikt kan worden voor energieproductie (NADH + ADP + H3PO4 → NAD+ + ATP) of rechtstreeks bij de biosynthese (NADPH → NADP+, bijvoorbeeld vetzuursynthese). Stofwisseling is grotendeels gebaseerd op dergelijke redoxreacties.
Een verhoogde redoxwaarde maakt water actief en kan hierdoor de stofwisseling en lichaamsfuncties efficiënter laten verlopen. Dit zowel om de cel te voeden, te ontgiften en de onderlinge, intracellulaire celcommunicatie te optimaliseren.

Naast een “communicator”-functie vervullen redoxmoleculen ook de rol van “activator”. Ze activeren de antioxidanten in het lichaam zoals – Glutathion, SOD en Catalase. Deze zijn zeer effectief in het vermijden van schade veroorzaakt door vrije radicalen en oxidatieve stress. Zij hebben echter ook “communicator” moleculen nodig om te functioneren. Zonder deze redox signaleringsmoleculen is er geen samenwerking en gebeurt er niets.

Redox wordt door diverse therapeuten aanbevolen. Onderstaand een aantal behaalde resultaten:

 Patiënt met prostaatkanker voelt zich beter. Minder pijn en veel meer energie.
 Patiënt met chronische vermoeidheid. Na 5 weken significant hogere celenergie gemeten.
 Patiënt met burn-out laat eveneens significant toegenomen celenergie zien. Voelt zich veel energieker en een hardnekkige bacteriële infectie is na vier weken geheel weg.

Wat betekent redox 700+ & pH 7?

De waarde bij REDOX of REDuctie OXidanten geeft de zuiverheid van water, het vermogen om vervuiling af te breken en een indicatie van het opgeloste zuurstofniveau in het water weer.

De redox wordt gemeten in mV (milliVolt) en varieert van -180 mV tot +1100 mV. Wij richten ons enkel op positieve redoxwaardes waarin de waarde 600+ tot 800+ bij de categorie “waterdesinfectie” behoort. Enkel water uit deze categorie inactiveert ziekteverwekkende organismen. Redox 700+ is voor ons lichaam de beste waarde!
Bijkomend is de pH-waarde (zuurtegraad) ook van groot belang. Deze waarde ligt tussen 0 en 14, waarbij waarde 7 neutraal is.

Samengevat: Redox van 700+ in combinatie met een pH van 7 is lichaamseigen en noodzakelijk voor de perfecte werking van ons lichaam. Het redoxwater creëert kortsluiting met negatief geladen, ziekmakende cellen in het lichaam, waardoor die slechte cellen geïnactiveerd worden met als gevolg dat je meer energie krijgt en je weerstand verhoogt.

Wetenschappelijk onderzoek 

Al sinds 1993 wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het belang en de werking van redox signaleringsmoleculen, mitochondriën en het negatieve effect van oxidatieve stress. Download de originele verslagen als je nog meer wilt weten over de werking van deze fundamentele elementen en mechanismen in het menselijk lichaam.

Nobelprijs winnaars

De Nobelprijs voor Physiology (of geneeskunde) werd in het jaar 1998 gezamelijk toegekend aan Robert F. Furchgott, Llouis J. Ignarro en Ferid Murad voor hun bevindingen inzake stikstofoxide als een signaliseringsmolecule in het cardiovasculair stelsel.

Er zijn al meer dan 12.000 wetenschappelijke artikelen over redox signalisering verschenen. Daarin komt duidelijk naar voren dat verstoring in de redox signalisering in ons lichaam de basis voor tal van problemen op gezondheidsgebied vormt. Diverse artsen, waaronder James Watson, Nobelprijswinnaar en ontdekker van het DNA, zeggen dat veel belangrijke ziekten worden veroorzaakt ten gevolge van een gebrek aan redox signaliseringsmoleculen.

Lees meer… (pdf)

Wat zeggen de gebruikers over RedoxForte

Heel bijzonder

Toen ik op controle bij de huisarts kwam, wist ze niet wat ze zag. Ik had bloed laten prikken en de ontstekingswaarden waren in vijf weken gedaald van 160 naar 2, heel bijzonder.De huisarts reageerde enthousiast en wilde meer over RedoxForte weten.

Lees meer

Ziekte van Crohn

Ik heb de ziekte van Crohn (chronische ontstekingen in de darmen) en heb nu een volledige kuur gedaan met RedoxForte Abdomen Care. Mijn ontlasting was al na twee dagen beter en ik heb zelfs mijn periodiek medicijn pas een maand later ingenomen terwijl ik daar normaal...

Lees meer

Positieve ervaring

Wij kennen verschillende mensen die RedoxForte gebruiken, hun ervaringen zijn allemaal positief. Dat kunnen wij alleen maar beamen.”

Lees meer

Het verouderingsproces, we ontsnappen er niet aan

Wetenschappelijke studies tonen aan dat het aantal mitochondriën en hun functie jaarlijks afnemen vanaf ons tiende levensjaar. Vanaf het vijftigste vermindert dat met 40% en op zestig met 50%!
Doordat mitochondriën dan zowel redox signaliseringsmoleculen als ATP minder aanmaken, nemen je zelfherstellend vermogen en energiepeil verder af.

Toevoeging van RedoxForte Inner Care verdrievoudigt het effect van water drinken

Door voldoende water te drinken kan ons lichaam normaal functioneren. Vitamines, koolhydraten en eiwitten worden daardoor goed opgenomen in onze lichaamscellen. Enzymreacties verlopen makkelijker en gifstoffen worden afgevoerd.

Door RedoxForte toe te voegen aan onze dagelijkse dosis drinkwater, geven we het immuunsysteem een boost, onze huid gaat glanzen en we voelen ons gewoonweg beter. Het heeft ook een effect op het vermogen om onze lichaamstemperatuur te reguleren, spiermassa op te bouwen en overtollig vet te verbranden.

RedoxForte is verkrijgbaar voor 3 verschillende toepassingen

RedoxForte Inner Care

Verbeter je gezondheid en prestaties.
Geef je weerstand en zelfherstellend vermogen een boost.

RedoxForte Abdomen Care

Een lichaamseigen en –vriendelijke detox. Reinigt je darmen natuurlijk en krachtig!

RedoxForte Skin Care

Herstel en bescherm je huidcellen. Een natuurlijke oplossing voor huidirritaties, (ouderdoms)vlekken en allergische reacties.